juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

natuurlijke gezichtsverzorging 6

Welke eczeem soorten bestaan er

Er bestaan verschillende soorten eczeem. Eczeem is een huidaandoening, die soort voor rode  en jeukende uitslag op de huid. Eczeem kan door de extreme jeuk erg vervelend zijn, de bovenste huidlagen kan daardoor zelfs ontsteken. Er zijn verschillende soorten eczeem. Eczeem is namelijk een verzamelnaam voor alle verschillende soorten. Eczeem kun je meestal verhelpen, met eczeem zalf. Deze zalf helpt veel tegen de jeuk en de ontsteking. De ontsteking zal dus snel verdwijnen. Wel zal het sneller verdwijnen bij babys en kinderen, dan bij volwassenen. Je hebt niet altijd een medisch middel nodig, is de eczeem nog niet zo ernstig, dan kan het zelf verdwijnen in twee tot drie weken.

Soorten eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor alle verschillende soorten eczeem. De eczeem soorten die bestaan zijn: zwemmers eczeem, contacteczeem, atopisch eczeem en seborroisch eczeem. Zwemmers eczeem is een schimmelsoort. Deze schimmelinfectie zit meestal aan de voeten. Het heet zwemmers eczeem, omdat deze meestal ontstaat bij geen schone zwembaden of douches. Daarnaast heb je contacteczeem, deze soort ontstaat meestal door een allergische reactie op een bepaalde stof en zal daarom ook binnen een paar dagen verdwenen zijn. Ook heb je atopisch eczeem, dit is een chronische ontsteking aan de huid en zal zich dus herhalen. Dit kan langzamerhand steeds meer verdwijnen, meestal rond de pubertijd zal dit minder worden.

Seborroïsch eczeem

Als laatste eczeem soort heb je seborroïsch eczeem. Dit is de meest voorkomende eczeem soort die er is. Zo’n een op de twintig mensen heeft deze soort. Dit is gelukkig geen ernstige eczeem soort, het is een milde vorm. Deze soort kun je herkennen door de jeuk en de rode plekken op de huid. De eczeem soort kan over het gehele lichaam komen, wel is de meest voorkomende plek toch wel het gezicht. Daarom is ook super belangrijk om goed je huid te verzorgen, zodat de eczeem niet erger zal worden. Dit kan door natuurlijke gezichtsverzorging, zoals het goed reinigen van de huid met natuurlijke producten.