juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Wat is Profhilo?

Profhilo is een merknaam voor een injecteerbaar product dat bestaat uit puur hyaluronzuur. Profhilo: puur hyaluronzuur voor huidverbetering is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam en speelt een belangrijke rol bij het behouden van de hydratatie en elasticiteit van de huid.

Profhilo wordt gebruikt als een huidverjongingsbehandeling om de tekenen van veroudering te verminderen. Het wordt toegediend door middel van meerdere kleine injecties in de huid en verspreidt zich vervolgens gelijkmatig door de huid.

Het doel van Profhilo is om de huid te hydrateren, te verstevigen en de textuur te verbeteren. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de huidstructuur en het herstellen van de natuurlijke glans van de huid.

Profhilo wordt beschouwd als een veilige behandeling, maar zoals bij elke medische procedure zijn er risico’s en bijwerkingen, zoals roodheid, zwelling en blauwe plekken op de injectieplaatsen. Het is belangrijk om een gekwalificeerde en ervaren arts te raadplegen voordat u een Profhilo-behandeling overweegt.

Wat merk je na een behandeling met Profhilo?

Na een behandeling met Profhilo kan je de volgende veranderingen opmerken:

  1. Verbeterde hydratatie: Profhilo wordt geïnjecteerd in de diepere lagen van de huid en verspreidt zich vervolgens gelijkmatig door de huid. Het hyaluronzuur in Profhilo trekt vocht aan en helpt de huid te hydrateren, wat kan resulteren in een gladdere en meer gehydrateerde huid.
  2. Verbeterde stevigheid en elasticiteit: Profhilo stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, die beide belangrijk zijn voor een stevige en elastische huid. Na een behandeling kan de huid er strakker en steviger uitzien.
  3. Verminderde fijne lijntjes en rimpels: Doordat Profhilo de huid hydrateert en verstevigt, kunnen fijne lijntjes en rimpels verminderen of minder zichtbaar worden.
  4. Verbetert de algehele huidtextuur: De hydraterende en verstevigende eigenschappen van Profhilo kunnen bijdragen aan een gladdere en meer egale huidtextuur.

De resultaten van een Profhilo-behandeling zijn geleidelijk en kunnen zich tot enkele weken na de behandeling blijven verbeteren. Meestal zijn er twee behandelingen nodig met een interval van vier weken voor optimaal resultaat. Na de behandeling kan er sprake zijn van roodheid, zwelling en blauwe plekken op de injectieplaatsen, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot een week.

Is het permanent?

Nee, een behandeling met Profhilo is niet permanent. Het hyaluronzuur in Profhilo wordt geleidelijk door het lichaam afgebroken en op natuurlijke wijze opgenomen. De resultaten van een behandeling met Profhilo kunnen ongeveer 6 tot 12 maanden aanhouden, afhankelijk van de individuele respons op de behandeling en de levensstijlfactoren.

Om de resultaten te behouden, wordt aanbevolen om na de eerste behandeling een onderhoudsbehandeling te ondergaan, meestal één keer per jaar. Dit kan helpen om de resultaten te behouden en de huid in optimale conditie te houden.

Het voordeel van de tijdelijkheid van de behandeling is dat het resultaat er natuurlijk uitziet en aanvoelt, en dat er geen permanente veranderingen aan de huidstructuur worden aangebracht. Dit geeft patiënten de vrijheid om te kiezen wanneer ze de behandeling willen herhalen of niet, afhankelijk van hun individuele behoeften en wensen.