juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Close up of unhealthy elderly woman take off glasses massage eyes suffering from strong migraine or headache, unwell sick senior female grandmother struggle with blurry vision or dizziness at home

Wat kun je tegen jeukende ogen doen?

Hoe vervelend jeukende ogen zijn hoeven wij je vast en zeker niet te vertellen. Maar wat je er aan kunt doen vast en zeker wel. Want je wil graag van je irritaties af. En wij kunnen je hier natuurlijk bij helpen. Door het bieden van goede oogdruppels die verzorgend zijn en je ogen helpen om te herstellen. 

Als je het niet vertrouwd is het altijd goed om even langs de huisarts te gaan! Een huisarts kan beoordelen of je een specifieke behandeling nodig hebt of dat je het met verzorgende oogdruppels kunt behandelen.

Welke oogdruppels helpen echt?

Wanneer je klachten aan je ogen wilt behandelen zijn goede oogdruppels een perfecte oplossing. Het helpt je niet alleen van de klachten af maar heeft ook een verzorgende functie waardoor je minder vermoeid kijkt. Je kunt je voorstellen dat zeker tijdens de wintermaanden meer verzorging nodig is. 

De kou, wind en vocht in de lucht hebben de nodige invloed op de ogen. Meer dan je misschien kunt voorstellen. Kies in ieder geval oogdruppels zonder de toevoeging van conserveringsmiddel. Deze werken sneller en zijn veel beter.

Waarom heb je last van jeukende ogen?

Heb je last van een oogirritatie? Dan is het verstandig om je oog in ieder geval voldoende rust te geven. Dit kun je doen door ze even te sluiten. Maar vaak verhelpt dit de klachten die je ervaart niet of nauwelijks. 

Een beter idee is kiezen voor een verzorgende druppel voor in de ogen die geen conserveringsmiddelen of andere toevoegingen bevat. Waardoor deze sneller en fijner zullen werken. Vaak is een irritatie of jeuk in de ogen al na enkele momenten weg. 

Wanneer een irritatie wel blijft aanhouden ondanks de druppels of voldoende rust is het verstandig om hierna te laten kijken. Een huisarts kan je oog bekijken en je als het nodig is naar een specialist verwijderen. De ervaring leert dat dit zelden voorkomt en een goede oogdruppel vaak snel helpt.