juni 19, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Waarom kiezen voor steunzolen bij hielspoor?

Het is geen geheim dat hielspoor een veel voorkomende bron van pijn geeft. Maar wat u misschien niet weet, is dat er verschillende manieren zijn om de pijn veroorzaakt door hielspoor te kunnen verlichten, waarvan steunzolen één van de betere opties zijn.

Steunzolen worden gebruikt om het ongemak te verminderen en de mobiliteit voor mensen die aan deze aandoening lijden te verbeteren. Bovendien is aangetoond dat het gebruik van steunzolen de hersteltijd van patiënten die van een operatie herstellen aanzienlijk verkort in vergelijking tot het niet gebruiken van steunzolen. Maar wat is hielspoor nu precies?

Hielspoor uitgelegd

Hielspoor is een aandoening die kan worden aangetroffen bij personen die al lange tijd dezelfde schoen dragen of hun voeten vaker overbelasten. Ook andere factoren kunnen bijdragen tot het ontstaan van hielspoor; zoals een slechte houding, zwaarlijvigheid, en lopen of lopen op harde oppervlakken. De aandoening wordt voornamelijk veroorzaakt door een opeenhoping van calciumafzettingen aan de basis van de hiel. 

Veel voorkomende symptomen van hielspoor zijn pijn rond de hiel of voorkant van de enkel, plaatselijke warmte in dat gebied en het onvermogen om meer dan een paar stappen te lopen zonder ernstige pijn. 

Waarom zou u voor steunzolen moeten kiezen?

Speciale hielspoor zolen kunnen het ongemak helpen verminderen en de mobiliteit van mensen die aan deze aandoening lijden op een paar verschillende manieren verbeteren. Eén manier waarop ze dit doen is door uw voet te dempen wanneer u er gewicht op zet, zodat ze in wezen als schokdemper kunnen fungeren. Ook helpen ze uw voet weer in de juiste positie te brengen om u het grootst mogelijke comfort te bieden.

Als u last heeft van hielspoor of het risico loopt dit te krijgen, is het belangrijk dat u met zowel uw arts als uw vaste podotherapeut praat over de verdere behandelingsmogelijkheden voor deze aandoening. Slijtage van de voet, vooral bij actieve mensen, kan in de toekomst aanzienlijke pijn veroorzaken als deze aandoening niet goed wordt behandeld. Steunzolen helpen de hielpijn te verlichten door u steun te geven waar u die het meest nodig hebt.