juni 19, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

wasbare-luiers

Uitjes met je baby

Wanneer je nog niet zo heel erg lang geleden een baby hebt gekregen en je hebt nog geen andere kinderen, is de kans groot dat je eigenlijk wel heel erg graag iets leuks met je kleintje wil gaan doen, maar je eigenlijk geen idee hebt wat je kunt doen en wat geschikt is voor baby’s van een bepaalde leeftijd. Wanneer je al oudere kinderen hebt, neem je je baby sneller mee en weet je kleintje zich wel te vermaken, maar anders is de kans groot dat je niet zo heel erg veel inspiratie hebt. Toch heb je al meerdere mogelijkheden wanneer je je baby bijvoorbeeld zwemluiers aantrekt.

Babyzwemmen

Wanneer je baby ongeveer 4 maanden oud is, kun je met je baby naar het zwembad gaan, de zwemluiers aantrekken en lekker gaan babyzwemmen. Vaak doe je dit in een groepje met andere baby’s, vaak van dezelfde leeftijd en leer je andere jonge ouders kennen. De groep wordt begeleid door een zweminstructeur die je precies voor kan doen en kan helpen met je baby in het water. Zij geven je goede tips en trics. Op deze manier kun je voorkomen dat je baby bang wordt van water, omdat zij er leuke ervaringen mee hebben en doen jij en je baby ook nog eens leuke contacten op, omdat je natuurlijk andere ouders en kinderen leert kennen. Zorg dat je naast zwemluiers ook altijd wasbare luiers bij je hebt.

Ontspanning voor je baby

Een ander uitje, toevallig ook met water. Je hebt het misschien al wel eens op internet voorbij zien komen, maar het is de baby spa. Er zijn salons voor baby’s met een lekker bad waar ze lekker in kunnen drijven, omdat het kleine hoofdje door middel van een speciale drijver boven water gehouden wordt en zij kunnen genieten van het warme water en de bubbels in het bad. Aansluitend wordt er vaak nog een speciale babymassage gedaan en dan zal je baby waarschijnlijk lekker ontspannen gaan slapen.