juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

fysiozandt

In vrijheid bewegen

Bewegen is een natuurlijk iets waar je in veel gevallen niet bij nadenkt. Het voelt goed aan, je wordt er fitter van en ook voor je humeur is het in veel gevallen goed. De meeste mensen voelen zich beter en fitter wanneer ze aan beweging hebben gedaan. Vraag maar aan mensen die gesport hebben hoe zij zich voelen na het sporten, de meeste mensen voelen zich lekker in hun vel zitten en heeft er energie van gekregen. Fysio ’t Zandt helpt je bij klachten wanneer je pijn ervaart bij het  bewegen. Bewegen zijn natuurlijke bewegingen die geen pijn horen te doen.

Fysio 't Zandt

Pijn bij het bewegen komt in veel gevallen voor als je een verkeerde houding aanneemt, of op een verkeerde manier de gewrichten belast. Je hoeft je lichaam niet zwaar te belasten om klachten te krijgen, langdurig verkeerd belasten kan ook klachten geven. Pak je de klachten aan direct aan het begin dan ben je snel weer van de pijn af, blijf je er te lang mee rondlopen dan kunnen er andere klachten en beperkingen bijkomen. Het bekende mank lopen bij een knieblessure of sommige gewrichten helemaal niet meer kunnen gebruiken. Dit kun je voorkomen door op tijd een behandeling aan te gaan.

Leer op de goede manier te bewegen zonder klachten

Fysio ’t Zandt zorgt er niet alleen voor dat je weer pijnvrij kunt bewegen, ook wordt je geleerd om te bewegen op de goede manier zodat je niet weer last van klachten krijgt. Omdat de praktijk is gevestigd binnen een centrum kun je ook eventueel bij het fitnesscenter oefeningen doen om je lichaam sterker te maken. Hoe sterker je lichaam is, des te meer kun je hebben. Hierbij zul je ervaren dat een goede belasting van je lichaam voorkomt dat je pijn of belemmeringen ervaart. Er gaat niets boven bewegen, het is goed voor lichaam en geest als je dit op de goede manier kunt doen.