juli 23, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Het nut van proteïne shakes

Het is makkelijk, lekker en ook nog eens goed voor je lijf: proteïne shakes. Met name de laatste jaren kun je er haast niet meer omheen. Met de komst van proteïne producten, is bij velen echter onbekend wat nu de verschillen zijn tussen bijvoorbeeld eiwitten en proteïne en wat de functie is van deze stoffen. In dit artikel zullen we daar breder op in gaan.

 

Het feit dat proteïne shakes zo populair zijn is niet voor niets. Het is namelijk goed voor je hele lichaam. Veel mensen denken bij proteïne aan eiwitten. Dit klopt ook, proteïne is namelijk een ander woord voor eiwitten. Er zijn twee soorten proteïnen: dierlijk en plantaardig. Bij dierlijke proteïnen moet gedacht worden aan vlees en vis en bij plantaardige proteïnen aan graanproducten of noten.

 

De voornaamste functie van proteïne is het lichaam onderhouden. Zonder proteïnen kun je simpelweg niet leven. Met name spieren hebben baat bij proteïnen maar ook je bloeddruk wordt door proteïne verlaagt en je weerstand wordt verhoogd. Ook kun je met de inname van proteïne beter omgaan met stress. Proteïne is dus niet alleen maar goed voor spieren, zoals met name wordt gedacht. Het is goed voor allerlei functionaliteiten in het lichaam.

 

Toch worden proteïne shakes met name gebruikt voor het behoud, herstel en opbouw van spieren. Dit is ook niet zo vreemd. Proteïne zijn de belangrijkste basis voor het aanmaken en herstellen van spieren. Wil je dus je spieren goed onderhouden? Het gebruik van proteïne shakes is dan zeker aan te raden!

voeding

Ook bij bijvoorbeeld afvallen hoor je vaak dat proteïne shakes worden voorgeschreven. Dit komt omdat eiwit ervoor zorgt dat je minder snel een hongergevoel krijgt. Het is dus niet per definitie zo dat je meer afvalt door het gebruik van proteïne maar omdat het verteringsproces en daarmee het verzadigingsgevoel langzamer duurt, heb je minder snel trek.

 

Gezien de grote populariteit van proteïne shakes, willen velen tegenwoordig kunnen kiezen uit een groot aanbod. De een vindt namelijk met vanillesmaak lekker, terwijl de ander zweert bij aardbei. Door deze behoefte is er een site opgericht die hier handig op inspeelt. Op www.247voedingssupplementen.nl kun je je hart ophalen! Deze site heeft een aanbod van meer dan 1600 producten en zo heb je dus altijd meer dan genoeg keuze. Wil je direct bestellen? Kijk dan eens op: http://247voedingssupplementen.nl/proteine-shakes-bestellen/

 

Kies altijd voor een betrouwbare website. Proteïne shakes zijn levensmiddelen en dus een product wat met zorg moet zijn geproduceerd. Op de verzamelsite van 247voedingssupplementen kun je hiervan op aan. De producten zijn getest door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en zijn dus veilig in gebruik. Zeker door het grote aanbod op internet moet je hier altijd voor waken! Bestel dus altijd veilig en geniet van je proteïne shakes!