juli 23, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Een sport bh kopen: hier moet je écht op letten

Je borsten hebben meer steun nodig afhankelijk van welke sport je beoefent, wat het kopen van een sport bh essentieel maakt als sporter. Een bh voor sporters kopen doe je echter niet zomaar, aangezien je uit een ruim aanbod aan soorten, materialen, maten en dergelijke kunt kiezen. Ga je een sport bh kopen, dan kan je hieronder lezen wat de zaken zijn waar je écht op moet letten.

Een sport bh: wat is dat?

Een sport bh is niets meer dan een normale bh die méér steun voor de borsten biedt en gemaakt is van steviger materiaal. Bij deze bh kan je van een stevige brede band uitgaan aan de onderkant van de bh. Ook de bandjes van de bh zijn breder en steviger in vergelijking tot een normale bh.

Eigenschappen van een goede bh voor sporters

Zoek je een goede bh voor sporters, dan kan je van een aantal eigenschappen uitgaan. Hierbij wordt gekeken hoeveel je beweegt, het comfort en de elasticiteit, de bewegingsvrijheid en het ademend vermogen van het materiaal. De eigenschappen van goede bh’s voor sporters zijn:

  • De bh heeft een optimaal ademend vermogen.
  • Zweetluchtjes worden tegengegaan.
  • De bh zit prettig tijdens het sporten.
  • De pasvorm blijft gelijk bij intensief gebruik.
  • De bh zit stevig en blijft elastisch.
  • Je kunt van een kwalitatief goede afwerking uitgaan.

Belangrijke punten

Er zijn 4 punten die bepalend zijn als je de juiste bh gaat kopen. Denk zo aan het type bh, aangezien je moet letten op je borstomvang en op hoe intensief je beweegt. Je gaat ten tweede moeten letten op de activiteit om te checken wat de totale impact is. Andere punten die cruciaal zijn, zijn de pasvorm en het materiaal van de bh.

De juiste soort sport bh kiezen

Kies bij het kopen van een sport bh voor de juiste soort. Er zijn 3 soorten bh’s voor sporters, waaronder:

  • De compressie bh: Hierbij worden de borsten stevig tegen de ribbenkast gedrukt. Deze bh is geschikt voor kleine tot middelgrote borsten en ideaal voor lichte sporters.
  • De ingekapselde bh: Deze bh is vooral voor grotere borsten geschikt en ideaal voor personen die intensief sporten. De borsten worden goed ondersteund en de bh is van een elastische onderband en brede schouderbanden voorzien.
  • De gecombineerde bh: Je kunt uitgaan dat deze bh geschikt is voor kleinere tot grotere borsten en ideaal is voor medium intensiteit sporten. Het gaat om een combinatie tussen de compressie bh en de ingekapselde bh.

De bh eerst passen

Probeer waar mogelijk de sport bh eerst te passen voordat je koopt. De beste manier om een bh te passen is door je borstomvang eerst te meten en door te kiezen voor een maatje kleiner dan je zou kopen bij een normale bh. Loop en spring even in de bh rond, check of de borsten de cups mooi opvullen, ga na of de bh comfortabel of té strak zit en bepaal welk merk en model je voorkeur heeft.