juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Cellulitis: voorkomen is beter dan genezen

Cellultis verwijderen is voor veel vrouwen een wens echter wordt het door velen als een uiterst vervelende bacteriële infectie gezien in tegenstelling tot de sinaasappelhuid waar men vaak op doelt. Vaak gaat cellulitis gepaard met symptomen als zwellingen, roodheid op de huid en een zeurderig, pijnlijk gevoel. Wanneer u al langer last blijkt te hebben van cellulitis kan ook koorts opspelen. Reden genoeg om cellulitis te voorkomen in plaats van te verhelpen! Gelukkig is het relatief eenvoudig om de kans op cellulitis en andere bacteriële infecties zo goed mogelijk te verkleinen. Voldoende beweging en een gezond eetpatroon spelen hier een belangrijke rol in.

 

Let op: verwar cellulitis niet met cellulite! Bij cellulite kunt u lastkrijgen van een zogenaamde “sinaasappelhuid”, maar dit wordt veroorzaakt door de toestand van het onderhuidse vet. Een bacteriële infectie speelt hier geen rol bij.

 

Het voorkomen van cellulitis

 

Wanneer uw weerstand sterk verlaagd is bent u gevoeliger voor cellulitis, dan wanneer u voldoende beweegt en gezond eet. Zorg er daarom voor dat u etenswaren als fastfood en andere vette producten zo goed mogelijk vermijdt. Niet alleen kunnen dergelijke etenswaren zorgen voor een verlaging van uw weerstand, ook kan dit de bron vormen van cellulite. Er wordt immers weer vet in uw lichaam opgeslagen bij een dergelijk voedingspatroon.

 

Mocht u toch te maken krijgen met cellulitis, dan kunt u bij een huisarts langsgaan om een antibioticakuur op te halen. Vaak volstaat een relatief zwakke antibioticakuur, enigszins afhankelijk van de mate waarin u cellulitis heeft. Na het afronden van de gehele kuur zult u zich een stuk vitaler en fitter voelen.