juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Algemene anesthesie

Algemene anesthesie is een toestand van gecontroleerde bewusteloosheid. Tijdens een algemene verdoving worden medicijnen gebruikt om u in slaap te brengen, zodat u niet op de hoogte bent van een operatie en niet beweegt of pijn voelt tijdens de ingreep.

Algemene anesthesie is essentieel voor sommige chirurgische ingrepen waarbij het voor u veiliger of comfortabeler kan zijn om bewusteloos te zijn. Het wordt meestal gebruikt voor lange operaties of operaties die anders erg pijnlijk zouden zijn.

Het is niet duidelijk hoe het precies werkt, maar het is bekend dat alle anesthetica de doorgang van signalen langs de zenuwen onderbreken. Dit betekent dat een eventuele stimulatie van het lichaam niet door de hersenen wordt verwerkt of herkend.

Hoe algemene verdoving wordt gegeven

Voordat u een operatie ondergaat, ontmoet u een gespecialiseerde arts die een anesthesist wordt genoemd om te bespreken welk verdovingsmiddel het meest geschikt is voor u.

Uw anesthesist kijkt naar uw medische voorgeschiedenis en vraagt of iemand in uw familie problemen heeft gehad met de anesthesie. Ze vragen ook naar uw algemene gezondheid en levensstijl, inclusief of u:

•          allergieën hebben

•          roken of alcohol drinken

•          andere medicijnen gebruiken

Uw anesthesist kan al uw vragen beantwoorden. Laat hen weten als u twijfelt over een deel van de procedure of als u zich zorgen maakt. U moet vóór de ingreep duidelijke instructies krijgen om te volgen, waaronder de vraag of u in de uren voorafgaand aan de ingreep iets mag eten of drinken.

Voor en tijdens uw operatie

Vlak voor de ingreep wordt u meestal naar een kamer gebracht waar uw anesthesist u de algemene verdoving geeft.

Deze wordt ofwel als a gegeven:

•          vloeistof die in uw aderen wordt geïnjecteerd via een canule (een dun, plastic buisje dat zich in een ader voedt, meestal op de rug van uw hand)

•          gas dat u inademt door een masker

De verdoving moet zeer snel in werking treden. U begint u licht in uw hoofd te voelen, voordat u binnen een minuut of zo bewusteloos wordt.

Uw anesthesist blijft gedurende de hele procedure bij u. Zij zorgen ervoor dat u de verdoving blijft krijgen en dat u in een gecontroleerde staat van bewusteloosheid blijft. Ze geven u ook pijnstillende medicijnen in uw aderen, zodat u zich op uw gemak voelt als u wakker wordt. Vind alle informatie over emla crėme online.