juli 23, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Zelfzorg

Minder hulp van andere met betere Zelfzorg

Door hulpmiddelen te gebruiken kun je de zelfzorg een stuk makkelijker maken. Niemand heeft namelijk zin om iemand te vragen om je te helpen met douchen. Dit is namelijk erg confronterend en is namelijk een inbreuk op je privacy. Door hulpmiddelen te gebruiken kun je vaak prima zelf nog heel lang dingen zoals douchen en eten zelf doen. Zo kun je langer genieten van je eigen onafhankelijkheid en beweeg je ook nog eens meer. Zelfzorgmiddelen zoals badkamer steunpilaren of douche stoelen kunnen je heel goed helpen om langer voor jezelf te zorgen. Des te meer je zelf doet des te langer je fit zal blijven.

Zelfzorg

Een goede nachtrust is belangrijk

Onder Zelfzorg valt natuurlijk ook een goede nachtrust. Het is heel belangrijk om goed en voldoende te slapen. Voor veel mensen is dit helaas niet zomaar weg gelegd en hebben ze hulp nodig. Dit kan bijvoorbeeld door een ergonomisch kussen te nemen. Deze kussens zijn ideaal in het corrigeren van je slaaphouding. Ze zorgen ervoor dat je in de juiste houding gaat liggen waardoor je minder last zult gaan krijgen van spier klachten of andere pijntjes zoals nekpijn. Het is belangrijk om voor jezelf te zorgen en daarbij hoort dus ook een uitgeruste nacht bij. Door goed uit te rusten zul je overdag ook meer kunnen doen en zul je minder snel pijntjes krijgen.

Mijn ervaring met een ergonomisch kussen

Ik had al een hele tijd last van mijn nek doordat ik niet goed sliep. Ik wist niet precies wat ik fout deed en besloot daarom een ergonomisch kussen te nemen. Ik kwam er als snel achter dat de manier hoe ik eerst sliep niet goed was. Mijn houding voelde namelijk gelijk heel erg anders toen ik dit kussen had gebruikt. Na een paar weken kan ik zeggen dat ik meer uitgerust ben en dat ik geen last meer heb van mijn nek klachten. Zeker een aanrader voor de slechte slapers om uit te proberen.