juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Hoe gebruik je MSM poeder

Hoe gebruik je MSM poeder

Wie op zoek is naar een natuurlijke manier om zijn gezondheid en immuniteit te stimuleren, is ongetwijfeld de naam Methylsulfonylmethaan (MSM) tegengekomen. MSM is één van de macromineralen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Het is een stof die bij veel verschillende processen in het lichaam betrokken is. Een tekort kan allerlei gezondheidsklachten opleveren. Veel mensen kiezen daarom voor MSM-poeder als een makkelijke manier om een mineralentekort aan te vullen. In dit artikel vertellen we je meer over MSM-poeder en hoe je dit inneemt.

Wat is MSM?

Allereerst: wat is MSM? MSM is een organisch gebonden zwavel en behoort samen met andere mineralen, zoals magnesium en calcium, tot de essentiële macromineralen die ons lichaam dagelijks nodig heeft. Wanneer we één van deze macromineralen missen, kan ons lichaam gezondheidsproblemen of tekorten ervaren. Met een goede MSM poeder kun je dit tekort eenvoudig aanvullen.

Hoe ontstaat een MSM tekort

MSM is een vluchtig mineraal dat eenvoudig uit onze voeding kan verdwijnen, wanneer het wordt verhit. Hierdoor kan de inname van MSM ook bij een gezond en gevarieerd dieet te laag zijn. Door MSM als supplement te gebruiken, voorkom je dat je een tekort opbouwt.

MSM poeder innemen

MSM is verkrijgbaar als gel, capsule, tablet en als poeder. Hiervan is MSM poeder de meest zuivere vorm van MSM, omdat er geen toevoegingen in zitten. Ook wordt het beter opgenomen in het lichaam dan de andere varianten. Verder is het innemen ervan erg gemakkelijk. Gewoon de MSM-poeder mengen door water of vruchtensap en dan opdrinken.

Makkelijkste manier om MSM aan te vullen

Wanneer je op zoek bent naar een manier om een MSM tekort aan te vullen, overweeg dan het gebruik van MSM-poeder! Dit is de meest zuivere vorm van MSM en het is eenvoudig in te nemen met water of vruchtensap. Zo houd je eenvoudig de aanwezigheid van dit macromineraal in je lichaam op peil. Meer lezen over supplementen? Lees hier wanneer je baat hebt bij een collageen supplement.