juli 23, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

rollator kopen

Behoefte aan loopondersteuning? Ga voor een rollator

Ken je iemand die de laatste jaren duidelijk meer moeite heeft gekregen met lopen, in de zin van dat het maken van normale, dagelijkse wandelingen eigenlijk niet meer mogelijk is zonder ondersteuning? En dient deze persoon altijd door een ander mens ondersteund te worden, omdat deze geen apparaat als loopondersteuning heeft? Dan is het aan te raden om deze persoon eens kennis te laten maken met rollators. Een rollator kopen kan namelijk echt het begin van een verbeterd leven betekenen. De autonomie van de gebruiker gaat er alleszins aanzienlijk op vooruit met een rollator, want deze kan weer zelfstandig dingen ondernemen en sociale contacten onderhouden. Ook binnenshuis kan een rollator nuttig zijn. Lees hieronder hoe rollators voor binnen en voor buiten zich van elkaar verschillen.

Comfortabel

Rollators voor buiten en binnen

Als je zowel binnenshuis als buiten een rollator wenst te gebruiken, dan is het ’t verstandigst om twee exemplaren aan te schaffen. Binnen- en buitenrollators verschillen namelijk sterk van elkaar. Die voor buiten zijn breed en stevig en kenmerken zich door dikke wielen, waarmee onregelmatigheden op de weg het hoofd geboden kan worden. Een buitenrollator heeft verder meestal een bagagemandje en een zitje. Rollators voor binnen zijn daarentegen smaller, lichter en wendbaarder. Daarmee zijn deze handig om door smalle doorgangen in huis te manoeuvreren.

Diverse modellen

Tips voor het gebruik

Voordat je begint te lopen met een rollator is het slim om de hendels eerst goed in te stellen. Zorg dat deze zich op polshoogte bevinden. Heel belangrijk is verder dat als je met een buitenrollator loopt en je pauzeert even, dat je dan altijd de parkeerrem erop zet. Zo kan je rollator niet wegrollen en kun je ‘m ook veilig als stoel gebruiken.