juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Afkicken van drugs, mijn ervaring als cocaïne verslaafde

Jaren lang was ik zwaar verslaafd aan de cocaïne, in het begin gebruikte ik alleen op een feestje maar dat ging al snel naar elk weekend. Nadat ik een tijdje elk weekend wel wat lijntjes snoof begon ik ook door de weeks te gebruiken, snel liep mijn verslaving uit de hand en begon ik dagelijks cocaïne te gebruiken. Hierdoor kwam ik al vrij snel in geld problemen want ja een goede gram kost toch wel een euro of vijftig. Natuurlijk kon ik dat niet meer betalen toen ik eenmaal dagelijks een of twee gram begon te gebruiken. Ik begon met stelen en als ik geen cocaïne had begon ik steeds agressiever te worden. Op den duur was het zo erg dat ik mensen ging beroven om zo mijn verslaving te kunnen bekostigen. Toen besloot ik dat het tijd was om te beginnen met afkicken van drugs.

Afkicken via Go for rehab

Ik probeerde enkele dagen niet te gebruiken wat natuurlijk zwaar mislukte. Ik bleef cocaïne kopen en de dealer kwam dagelijks over de vloer en was een soort vriend van me geworden. Na enkele mislukte pogingen ben ik toen hulp gaan zoeken bij ‘Go For Rehab’. Daar hebben ze mij geholpen van mijn verslaving af te komen. Ik ben nu na een traject van zeven maanden al weer vijf maanden cocaïne vrij. Afkicken van drugs is niet makkelijk dat weet ik als geen ander maar met professionele hulp zoals ze bij Go for rehab bieden kan je er gelukkig toch vanaf komen.