juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

vacature logopedie

Wat doet een leefstijlcoach?

De overheid heeft het STAP budget in het leven geroepen en dat is heel erg handig. Je kunt op deze manier als werkzoekende of werkende jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Dit vinden werkgevers heel erg belangrijk en je kunt op deze manier makkelijker werk vinden. Het STAP budget is ongeveer duizend euro en je kunt deze aanvragen wanneer je 18 jaar of ouder bent. Met het STAP budget kun je een opleiding, training of cursus volgen en op deze manier jezelf ontwikkelen. Toch kan het kiezen van een opleiding heel erg lastig zijn en moet je echt wat vinden wat bij jou past. Anno 2023 zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een opleiding leefstijlcoach.

Als leefstijlcoach is er namelijk veel werk te vinden en dit kun je zien als een groot voordeel. Je kunt op deze manier makkelijk werk vinden en jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Dit komt doordat veel mensen een ongezond leven lijden en hiermee kan je als coach goed helpen. Toch is het handig om te weten wat deze coach precies doet. Wil jij weten wat je kunt doen als leefstijlcoach? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Het belang van een gezonde levensstijl

Het belang van een gezonde levensstijl is heel erg belangrijk. Niet iedereen heeft een gezonde levensstijl en dit kan voor problemen zorgen. Een leefstijlcoach zorgt voor de juiste leefstijlcoaching, zodat jij een gezond leven kunt leiden. Je hoort het tegenwoordig steeds vaker en vooral met het nieuwe jaar zijn er veel meer mensen die streven naar een gezonde levensstijl. Een effectieve aanpak voor het voorkomen en genezen van overgewicht en andere klachten, is iets waar je als coach bij kunt helpen. Zit het in jouw aard om mensen te helpen? Dan kun je dit goed doen als een coach en dat is natuurlijk erg fijn.

Wat doe je als leefstijlcoach?

Als leefstijlcoach ondersteun je mensen om in hun dagelijks leven betere keuzes te maken. Je kijkt hierbij vooral naar de keuzes over voeding, beweging, ontspanning, slaap en natuurlijk stress. Coachen is echt de grondslag en je geeft als coach nooit bevelen aan de klant. Je begeleidt mensen vooral met het maken van hun eigen keuzes en stap voor stap kan de klant zijn leven verbeteren. Als coach kun je dus mensen helpen, maar ook bedrijven helpen die bijvoorbeeld problemen hebben met het ziekteverzuim.  Zo kan de coach de werknemers van een organisatie begeleiden en op deze manier ziekteverzuim voorkomen.

Een opleiding vinden

Wil jij echt een leefstijlcoach worden? Dan kun je een opleiding zoeken op het internet en hiervoor ook een STAP budget gebruiken. Vraag het STAP budget aan bij het UWV en controleer of je het voor de opleiding kunt gebruiken. Dit is niet bij iedere opleiding het geval en daarom moet je alles goed met elkaar vergelijken. Controleer op de website van de aanbieder wat je allemaal kunt leren op de opleiding en hoe de opleiding precies werkt.