juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Oorzaken van een gebarsten huid

Een gebarsten huid is een vervelende aandoening die je krijgt als je huid extreem droog, ontstoken of geïrriteerd is. De beste manier om met een gebarsten huid om te gaan, is door je huid te hydrateren met huidverzorgingsproducten van winkels zoals de website van de Noordkroon. Meestal kunt u een droge huid krijgen door koud weer, chemische irritaties, warm water, bepaalde medicijnen en zelfs overmatig vocht. Er zijn ook enkele gezondheidsproblemen die een gebarsten huid veroorzaken. Deze gezondheidsproblemen zijn eczeem, psoriasis, diabetische neuropathie, voetschimmel en keratolyse exfoliativa. Als uw gebarsten huid wordt veroorzaakt door een bepaalde gezondheidstoestand, kunt u het beste eerst uw arts raadplegen. Er kan een specifieke chemische stof of stof zijn die u mogelijk niet op uw huid mag aanbrengen. Alleen uw arts kan het vertellen, dus u kunt beter eerst vragen welk huidproduct veilig is om een ​​gebarsten huid te verlichten.

Gebarsten huid behandelen

Als uw gebarsten huid eenvoudig wordt veroorzaakt door het weer of andere buiten- en binnenelementen, kunt u gewoon huidverzorgingsproducten gebruiken die voor u beschikbaar zijn. Een gebarsten huid kan elk deel van uw lichaam aantasten, van kloven in handen, voeten tot zelfs gesprongen lippen. Bij gesprongen lippen heb je een ander product nodig. Er zijn producten die speciaal voor de lippen zijn ontworpen. U kunt geen eenvoudige huidverzorgingslotions, crèmes en zalven op uw lippen gebruiken. U moet uw huid gehydrateerd en goed gehydrateerd houden. Meestal zijn de huidproducten die je hiervoor het beste kunt gebruiken een vochtinbrengende crème of zalf. Je kunt ook vaseline gebruiken omdat het als een afdichting voor je huid werkt.

Scenario’s voor het ergste geval

Een gebarsten huid kan escaleren tot verschillende complicaties. Wanneer deze symptomen optreden, kunt u het beste rechtstreeks naar een arts gaan. Het heeft geen zin om huidverzorgingsproducten op deze complicaties aan te brengen. Het kan zelfs meer complicaties veroorzaken. De complicaties die de aandacht van een arts nodig hebben, zijn bloedingen, het verschijnen van pus in de huid, extreme roodheid als gevolg van irritatie en intense jeuk. Soms kunt u zelfs koorts krijgen.