juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Ontspan volledig met een massage 

Wil je een goede massage ondergaan om volledig te ontspannen? Steeds meer mensen zijn gebaat bij een behandeling. Niet alleen is het namelijk goed voor jouw spieren, maar ook kan het een moment voor jezelf zijn tussen alle hectiek van de dag. Er zijn voldoende massagesalons die jou hierbij kunnen helpen. Een van de salons waar je altijd jouw ontspanning kunt krijgen is Studio Release. Maar welke massages kunnen hier allemaal bij helpen en wat kun je ervan verwachten? Onderstaande informatie geeft jou alle kennis die je nodig hebt voor het maken van een afspraak. 

Verschillende varianten van een massage 

Een massage komt in een grote hoeveelheid varianten. Er zijn namelijk massages die volledig gericht zijn op ontspanning, maar ook waarbij de spieren goed aangepakt worden. Het is afhankelijk van de klachten die je hebt welke massages jij het beste kunt ondergaan. Een professional kan altijd samen met jou kijken welke varianten erbij aan gaan sluiten, waarna je de afspraak in kunt plannen. Ook kan er gekeken worden naar eventuele extra behandelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hotstone massages, welke jouw spieren een extra boost kunnen geven en waarmee je voor langere tijd kunt genieten van het eindresultaat. 

Meerdere spieren met elkaar in verbinding 

Tijdens een massage worden verschillende spieren in jouw lichaam aangepakt. Je kunt er hierbij voor kiezen om een onderdeel van het lichaam aan te laten pakken, maar ook voor het volledige lichaam te gaan. Verschillende spieren in jouw lichaam staan namelijk met elkaar in verbinding. Zwakke spieren in de rug hebben bijvoorbeeld uitwerking in de benen en nek. Ook de schouders kunnen andere klachten met zich meebrengen. De professional weet altijd wat er nodig is en welke spieren hierbij onder behandeling moeten komen om een goed resultaat te krijgen voor de langere termijn. 

De specialiteiten van de massages 

Je kunt dan voor een groot aantal opties gaan. Een massage kan bijvoorbeeld met de hand uitgevoerd worden, maar ook door middel van hete stenen. Deze stenen dringen tot diep in jouw lichaam door en geven jouw spieren net iets extra’s. De warmte zorgt er tegelijkertijd voor dat je volledig kunt ontspannen. Ook cupping kan weer voor andere opties zorgen. Deze zuigende cups worden op jouw lichaam geplaatst en zullen daarbij voor een andere werking gaan zorgen. Iedere massage heeft daarom zijn eigen specialiteiten en de uitwerking gaat altijd aanzienlijk verschillen voor jouw lichaam. 

Ga voor jouw eigen ontspanning 

Als je zelf wilt ontspannen of juist voor een andere klacht een massage wilt ondergaan, hoef je alleen maar een afspraak te maken bij de massagesalon. De professional legt jou dan precies uit wat er allemaal staat te gebeuren. Ook kun je jouw vragen laten beantwoorden, zodat je op voorhand al weet waar je aan toe bent. Veel voorbereiding is er niet nodig en je kunt binnen een korte tijd gaan genieten. Met een uur aan massages kun je vaak al grote resultaten boeken en jouw lichamelijke klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.