juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Ik heb last van mijn knie, wat kan de fysio voor mij doen? 

Pijn is je knie is nooit fijn, soms kan je het er uitlopen of je doet rustig aan en het is weer weg. Bij sommige gevallen is het niet zo, dan kan je het beste even naar de dokter gaan en onderzoeken wat het is, daarna kan je dan doorverwezen worden naar de fysio. 

Soorten knieklachten

Er is niet één soort klacht die iedereen heeft, als hij/zij last heeft van zijn/haar knie. Er zijn wel een paar verschillende klachten je hebt bijvoorbeeld overbelasting, dat is als je opeens een beweging heel veel gaat maken die je lichaam niet kent. Dat kan dus met sporten zijn, je begint met sporten en maakt 2x per week die beweging, dan kan die plek overbelast raken. Dan is er ook nog een springersknie, dat is een blessure die je van springen krijgt en komt vaak voor bij sporten zoals basketbal etc. Er zijn dus nog veel meer soorten klachten. Heb jij pijn aan je knie? En wil je even inlezen? Dat kan op de FysioEffect website

Pijnvermindering

Als je last hebt van je knie, dan kan je het beste wel naar de fysio gaan. Die kan je helpen om de pijn te verminderen en ook de oorzaak aan te pakken. Het is belangrijk dat als je knieklachten 4 tot 6 weken aanhouden, dat je dan naar de fysio komt om de klachten aan te pakken, behalve als de klachten natuurlijk heel erg zijn. 

Locatie

De fysio zit in elke stad of elk dorp in de buurt waar jij woont. De fysio is namelijk heel belangrijk, want de fysio helpt mensen om de klachten te verminderen of om te herstellen na een operatie. De een fysio in Den Haag, Rotterdam, Groningen en nog veel meer steden! Je hebt dus nooit een reden om te zeggen dat je niet naar de fysio hoeft, omdat de fysio te ver weg zit.