juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Beautiful smile

Hoe je op een gezonde manier stopt met roken

Iedereen weet het; roken is ongezond. Heel veel mensen willen stoppen met roken. Vroeger waren we niet bewust van de gezondheidsproblemen die roken met zich mee bracht. Nu zijn we meer dan bewust van deze problemen en proberen we, kosten wat het kost, te stoppen. Jammer genoeg is niet elke manier van stoppen gezond voor je.

Stoppen met roken kan je van de een op de andere dag doen. Jammer genoeg stappen veel mensen dan over op andere ongezonde dingen, zoals eten, drank of gokken. Ze proberen zichzelf af te leiden met andere slechte gewoontes, wat je natuurlijk ook niet wilt. Daarom is het voor sommige mensen beter om langzamerhand te stoppen. Hoe doe je dit? Met een e-sigaret.

De e-sigaret

Zoals ik net al aangaf werkt het voor heel veel mensen gewoonweg niet om te stoppen van de een op de andere dag. de e-sigaret is een manier van stoppen die bij de meeste stoppers echt geholpen heeft en niet heeft geleidt tot een nieuwe verslaving. Bij een e-sigaret krijg je (als je wilt) nog steeds nicotine binnen. Dit kan je langzamerhand verminderen. Na een tijdje kan je er zelfs voor kiezen om te blijven roken zonder dat er nicotine in zit. Je bouwt het langzaam af en grijpt daarom niet naar andere verslavende middelen. Een e-sigaret biedt nog steeds dezelfde genot als een normale sigaret, allen bevat minder schadelijke stoffen.

E-liquids

De inhoud van een e-sigaret wordt ook wel  e-liquids genoemd. Naast de normale smaak is dit ook verkrijgbaar in diverse andere smaken, zoals fruit smaken. Wil je eens wat nieuws proberen? Dit is je kan. Als je na een tijdje geheel nicotinevrij rookt kan je natuurlijk doorgaan met de e-sigaret. Wil jij ook de uitdaging aangaan en stoppen met roken? Neem dan een kijkje bij E-smokey.