juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

zorgverzekering

Groningers betalen de laagste premies voor de zorgverzekering

In Groningen let men bij een zorgverzekering kiezen op de kleintjes kennelijk. In die provincie betaalt men namelijk de laagste premie per maand voor de zorgverzekering met een gemiddeld bedrag van 134 euro. Het landelijke gemiddelde ligt op ongeveer 150 euro per maand. Groningers betalen in 2021 zelfs minder dan een jaar eerder toen ze nog 136 euro per maand betaalden.

Groningers zoeken bewust naar de laagste premies

Groninger lijken bewust te zoeken naar de meest voordelige premie voor de zorgverzekering en bovendien valt op dat liefst een derde van de mensen genoegen neemt met alleen een basisverzekering. Ook zoiets als vrije zorgkeuze lijkt niet iets wat de Groningers bezighoudt. Nergens anders wordt zo weinig voor deze vrije zorgkeuze gekozen namelijk.

zorgverzekering

In Zeeland betaalt men het meest: 171,59 euro per maand

Buurprovincie Drenthe zit verrassend genoeg precies op het landelijke gemiddelde van gemiddeld 150 euro premie per jaar voor de zorgverzekering. Hoe anders is het in Zeeland. Daar betaalt men gemiddeld het meest voor de zorgpremie met een bedrag van gemiddeld 171,59 euro per maand. In de lijst met de duurste provincies staan Utrecht en Flevoland op de tweede en de derde plaats. Niet geheel duidelijk is waarom men in Groningen zo goed let op de zorgkosten. Met Noordelijke nuchterheid heeft het niets te maken, want de buurprovincies Overijssel, Drenthe en Friesland scoren gemiddeld als het gaat om de hoogte van de zorgpremie. Misschien is dat nog eens de moeite van het onderzoeken waard.