juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

angst om te reanimeren

Eindelijk van mijn angst om te reanimeren af

angst om te reanimeren angst om te reanimerenEr zijn ongelofelijk veel mensen die net als ik angst om te reanimeren hebben, maar daar kun jij heel erg makkelijk vanaf komen. Dit komt namelijk heel erg vaak voort uit een gebrek aan kennis. Wanneer jij precies weet wanneer je welke handeling moet doen, dan is het nooit meer eng. Zelf was ik voorheen ook een beetje gespannen als het hierop aan kwam en daarom vermeed ik dit het liefste. Daar moet ik wel bij zeggen dat er maar 1 situatie is geweest waarin ik dit had moeten doen, maar toen nam een verpleegkundige dat erg snel van mij over. Deze mevrouw is toen in leven gebleven en daar was ik ongelofelijk blij mee, want zij had een hartaanval.

Een erg goede keuze gemaakt

De angst om te reanimeren is bij mij weg gegaan door het volgen van een EHBO cursus. Dit wilde ik al een langere tijd doen, maar iedere keer had ik er geen goede reden voor. Dit keer heb ik dat gewoon genegeerd en heb ik het gedaan omdat het me leuk leek. Op internet ben ik gaan kijken naar bedrijven die dit aanbieden. Daarbij kwam ik al heel erg snel uit bij G4s Veiligheidstrainingen. Die stonden heel erg goed aangeschreven en ik las niets anders dan positieve verhalen. Dat gaf mij veel vertrouwen in hen en dat was ook meer dan terecht, want uiteindelijk heb ik hier mijn diploma gehaald. Ik zou het iedereen aanraden om dit te volgen, want het is leuk en leerzaam tegelijk.