juni 18, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

Een tattoo verwijderen

Als je je tatoeage niet mooi vindt, kan een tattoo verwijderen soms nodig zijn. Het is natuurlijk vervelend om iets op je lichaam te hebben staan dat je niet mooi vindt. Een tattoo verwijderen is daarom voor sommige mensen een goede optie om voor te gaan. Het kan soms best lastig zijn om te weten hoe dit allemaal gaat. Daarom kan het handig zijn om hier wat meer over te weten. 

Wat moet je doen als je je tatoeage niet mooi vindt?

Als je een tatoeage niet mooi vindt, zijn er eigenlijk maar een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt deze op je lichaam laten staan, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om deze te laten verwijderen. Het verwijderen van een tattoo is iets wat erg vervelend kan zijn om mee te maken te hebben. Een optie die je hebt naast het verwijderen van je tattoo, is het tatoeëren over de oude tattoo heen. Dit kan voor de tatoeëerder echter erg lastig zijn. Als je de tattoo helemaal niet meer wilt, is een tattoo verwijderen de beste optie die je hebt. 

Hoe wordt een tattoo verwijderd?

Een tattoo wordt in de meeste gevallen verwijderd met een laser. Er zijn verschillende mogelijkheden als je het hebt over deze laser. Er zijn twee soorten lasers die er gebruikt kunnen worden. Zo kan er gekozen worden voor een nanosecondelaser en een picolaser. Beide vormen van laseren wordt gedaan met een sterke flits met licht. Door dit te doen, wordt de kleur uit de inkt gehaald. Het verschil tussen de vormen van laseren is dat bij de picolaser het licht 100 keer minder lang gebruikt wordt. Hierdoor is dit de veiligste en minst pijnlijke optie. 

Doet het pijn om een tattoo te verwijderen?

Een tattoo verwijderen is niet iets wat geen pijn doet. Dit komt omdat er een sterke laser op je huid gebruikt wordt. Daarom zul je hier altijd pijn van ervaren. Beide behandelingen waar je voor kunt kiezen zijn pijnlijk. Er zit wel een verschil tussen de pijn. Als je ervoor kiest om voor de nanosecondelaser te gaan, doet dit veel meer pijn. Dit komt omdat de laser langer op de huid gebruikt wordt. Voor de minste pijn is de picolaser de beste optie. Echter zal een tattoo verwijderen wel meer pijn doen dan het laten zetten van de tattoo. Dit is een belangrijke overweging die je moet maken. 

Verdoving tijdens een tattoo verwijderen

Bij een tattoo verwijderen is het soms mogelijk om plaatselijke verdoving te nemen. In de meeste gevallen wordt er niet voor gekozen om verdoving te nemen. Het is wel mogelijk om dit te doen. Het is aan jezelf of je verdoving wilt hebben tijdens de behandeling. Het grootste gedeelte van de pijn heb je niet meer te maken als je verdoofd bent. Er moeten wel meerdere sessies van tattoo verwijderen gedaan worden om tattoo te verwijderen. Meestal verdwijnt deze ook niet volledig. Daarom is het belangrijk om goed te overwegen voordat je dit gaat doen.

Laat ook jouw tattoo verwijderen middels de diensten van Undo.