juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

EPD software

De voordelen van hypnotherapie bij Academie Hypnos

Hypnotherapie bij Academie Hypnos is een vorm van therapie die positieve verandering aanmoedigt door de kracht van suggestie. Voor velen is het een ongelooflijk effectieve vorm van behandeling met tal van voordelen. Dit omvat gewichtsbeheersing, angstbeheersing, stressvermindering en ontspanning. Het kan ook helpen met slechte gewoonten zoals suiker, roken en alcohol, en het overwinnen van fobieën. Afhankelijk van de klant en zijn of haar redenen om te kiezen voor hypnotherapie, kan een enkele sessie voldoende zijn om positieve verandering teweeg te brengen. Soms is een reeks sessies nodig. Mensen kunnen ook zelfhypnose technieken leren om hun behandeling voort te zetten nadat de sessies zijn afgelopen.

Hypnotherapie bij Academie Hypnos voor angst en depressie

Hypnotherapie bij Academie Hypnos is een andere behandelingsoptie voor het beheersen en overwinnen van depressie. Deze methode werkt op een onbewust niveau. Er worden manier gebruikt om de onderliggende problemen bloot te leggen en aan te pakken, terwijl het constructieve ideeën aanreikt om negatieve denkpatronen te doorbreken. Hypnotherapie is bedoeld om de triggers die tot depressie leiden aan te pakken, zodat je deze kunt losmaken en verder kunt gaan. Soms gebruiken hypnotherapeuten hypnotherapie in combinatie met psychotherapie. Als je naar een therapeut gaat voor psychotherapie, laat hem dan weten dat je ook aan hypnose denkt. Sommige therapeuten vinden het ongepast om meer dan één strategie tegelijk te gebruiken. Anderen geloven echter dat hypnotherapie andere benaderingen kan aanvullen.

Voor slaapproblemen

Hypnotherapie bij Academie Hypnos omvat meerdere stappen om de behandeling voor te bereiden, uit te voeren en te beëindigen. Slaap hypnose volgt dezelfde stadia als hypnotherapie en omvat therapeutische suggesties gericht op slaap. Hypnotherapie kan ervoor zorgen dat een persoon zich minder angstig voelt om in slaap te vallen of om zich aan een consistent slaapschema te houden. Deskundigen adviseren om slaap hypnotherapie uit te voeren onder toezicht van een getrainde gezondheidsprofessional. Iemand die een uitgebreide training heeft gevolgd, kan iemand op de meest effectieve manier door elke fase van het proces leiden en suggesties doen die zijn afgestemd op zijn specifieke behoeften. Hoewel de meeste onderzoeken zich hebben geconcentreerd op persoonlijke hypnose, zijn er aanwijzingen dat zelfhypnose met behulp van audio-opnamen, films of smartphone-apps mogelijk is.

Voor pijnbestrijding

Bij hypnose wordt je niet overtuigd dat je geen pijn voelt. Je wordt alleen geholpen om beter met angst en zorgen om te gaan die daarmee gepaard gaan. Het zorgt voor ontspanning waardoor je wordt afgeleid van de pijn. Tijdens een hypnosesessie, die meestal 10-20 minuten duurt, zal je je waarschijnlijk eerst concentreren op je ademhaling om te ontspannen. De hypnotiseur zal je vervolgens adviseren om een mooi gebied tot in detail te visualiseren en te beschrijven. Ze leiden je aandacht af van iets dat slechte emoties veroorzaakt naar iets dat positieve emoties veroorzaakt.

Voor angst

Angst is een toestand van onbehagen en angst die zweten, gespannenheid en een snelle hartslag kan veroorzaken. Angststoornissen worden gekenmerkt door aanhoudende angst. Het verstoort het normale leven en zorgt ervoor dat mensen zich gestrest voelen. Personen die lijden aan angst kunnen baat hebben bij hypnotherapie. Op deze manier kunnen ze ontspannen en kalmeren. Hypnotherapie kan de angst die individuen ervaren verminderen.

Voor trauma

Hypnotherapie brengt een staat van diepe ontspanning teweeg die gunstig kan zijn voor de genezing van trauma. Wanneer mensen worstelen met het verwerken van traumatische gebeurtenissen of ervaringen, kan dit resulteren in een verscheidenheid aan psychische aandoeningen of symptomen. Dit omvat depressie, angst, slapeloosheid, flashbacks en andere. Dus, hypnotherapie is een fantastische oplossing voor bovenstaande problemen!