juni 24, 2024

gezond petra

Alles over gezond leven

De oorsprong van arganolie

Als je terugdenkt aan de tijd dat haar oliën voor het eerst in de styling scene verschenen, zul je je Arganolie waarschijnlijk herinneren als de instant klassieker die de schoonheidswereld stormenderhand veroverde. Arganolie is afkomstig uit Marokko en wordt gemaakt van de pitten van de arganboom die inheems is in dit Noord-Afrikaanse land. De olieachtige vrucht wordt door de lokale bevolking in Marokko gebruikt om droge huid en haar te voeden en te hydrateren, dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en vitamine E is arganolie een geweldige manier om de huid te hydrateren en te beschermen tegen de zon. Arganolie is ook erg goed voor het haar, het werkt op verschillende manieren op het haar.

Hoofd haar goed verzorgen

Enkele van de voordelen van arganolie voor haar zijn dat het roos kan helpen bestrijden. Een droge hoofdhuid kan niet alleen irritatie veroorzaken, maar kan ook leiden tot witte schilfers in het haar. Arganolie helpt dit tegen te gaan door je hoofdhuid voorzichtig te hydrateren. Het kan het haar ook beschermen tegen beschadiging. Dankzij de rijke antioxiderende eigenschappen helpt arganolie haarbeschadiging te neutraliseren en het vocht te geven dat het nodig heeft om toekomstige schade, splijting en breuk te voorkomen. Met zijn hoge gehalte aan antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamine E, helpt arganolie ook om de elasticiteit van het haar te vergroten en de glans van dof, futloos haar consistent te herstellen.

Verschillende manieren om arganolie te gebruiken

Er zijn zoveel manieren waarop men het kan opnemen in hun haar verzorgingsregime. Voor intense hydratatie en bescherming die onder de douche begint, schakel je je gewone producten in voor shampoo en conditioner met arganolie. Door een haarmasker of een leave-in conditioner met arganolie te gebruiken, krijgt je haar de tijd om volledig van de voordelen te profiteren en alle vitamines op te nemen. Mannen kunnen ook online op zoek gaan naar arganolie voor baard om hun baard te onderhouden. Arganolie is een geweldige manier om je hoofdhuid zachtjes te kalmeren en te hydrateren. Masseer de olie gewoon in de wortels van je haar langs je hoofdhuid om roos, ontsteking of algemene jeuk te verlichten.